Over mij
Over mij:
Ik ben Wiebe Slierendregt, geboren in 1977, getrouwd en vader van twee zoons.
Ik ben vanaf 2001 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, sinds 2005 als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ik heb ongeveer 10 jaar binnen een klein team gewerkt binnen de GGZ (Cognitieve gedragstherapie(CGT), Traumatherapie (EMDR), ADHD, Depressie en verslaving).
Sinds 2019 Praktijk Bind gestart met als basis Emotional Focused Therapie (EFT, geregistreerd aanvullend getraind EFT therapeut).
Ik volg jaarlijks na- en bijscholingen om mijn kennis als therapeut op peil te houden. Ook ontvang ik supervisie om mijn vaardigheden aan te scherpen.
Registratie en lidmaatschappen:
EFT, Emotionally Focused Therapy, Aanvullend getraind EFT Registertherapeut
ZZP, Stichting ZZP Nederland
Curriculum Vitae:
Therapieën
Cognitieve gedragstherapie:
Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondleggers van deze therapie, de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van u centraal staan: uw gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen.
Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die u negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon bezorgen, maar de 'gekleurde bril' waardoor u de dingen ziet. Wie leert deze negatieve gedachtes anders te interpreteren, krijgt een objectievere kijk op uw eigen gevoelens en waarnemingen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens verdwijnen en zal het gedrag veranderen.
EFT:
De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan! In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat u die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als u kunt zeggen wat uw pijn doet of waar u behoeften liggen kan de ander iets voor u betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als u niet alleen maar boos bent, maar juist uw kwetsbare gevoelens durft te tonen